Livet5

För några veckor sedan var jag ute och 'seglade' på nya Cindirella eller vad Vikings nya dansbåt heter, blev jag lätt berusad av att jag hade en hiss som gick till precis allt som var av värde på en båt, taxfri, bar och dansbanan, alldeles utanför dörren.
Till råga på det så var hytten utrustad med TV, kylskåp och 2st pyttesmå flaskor men ändå flaskor.
Då kan man bli lite 'påtänd', så den hytten måste man vara rädd om.
Då jag tänker efter så hade jag 2 hytter men den andra hittade jag inte till då den låg för långt från aktiviteterna men taxfree biljetten hade jag iaf. så livet var lugnt.
Tappade jag bort 'min' hiss, så vart det ett jädrans rännande då det inte fanns någon central gång genom båten.
Och tappades gjordes det, jag tappade inte bara bort mej själv utan också andra i hissen, (ja inte 'min' hiss så klart) så det ranns både hit o dit emellanåt.
Efter att ha lyckats ha sej iland på rätt dag och rätt land, dock gående genom bildäck med spritlådor och klädväskor så antogs färdriktningen mot KrokomsYran och Bergeforsen o Jannez.
Men först lite danspaus på Brunnsparken i Örebro och Aveny i Svall.
KrokomsYran det är dagen då :
* Det är KAOS i Krokoms vägsjälet !! (där bilarna dyker i plurret inför kamera)
* Befolkningsförflyttningen är så stor att ny 'balansräkning' måste göras !!
* Gunnel har korvjamm hemma
Sen styrdes målet mot Bergeforsen där stuga och bastu ordnats, likörflaskor och ölkartonger radades upp och inräknades efter båtfärden.
Festligheterna började med 'tannläkarmiddag' och avslutades utan godnattsaga.
Visst svinn skedde under kvällen i både den ena som den andra kartongen allt eftersom taket höjde sig.
På morgonen inräknades ett visst överskott på folk (dubbelseende eller) men då burkarna hade minskat i antal så gick det något sånär jämt ut.

Men nu äre vitt som gäller, vita veckor !!!!
Ja inte vitt vin och vita ostar eller inge vitt vin och vita ostar, utan vitt på backen.
Lyckades med nöd o näppe ha mej hem på måndagskväll, snöyran gjorde att jag höll på att missa vägskälet och sommardäck griper ju inte så bra i snön då jag har ju en jädras besvärlig backe.
Men då det inte var 'trampat' så var det lätt att komma igenom o ner i gruset,

På tisdag klev jag upp lite extra tidigt ( 10.30 ), jag hade ingen aning om var vinterdäcken var och byte var väl att rekommendera.
Då jag började trampa och slita i den största högen alldeles innanför dörren så hittade jag nåt som borde passa och det gjorde det.
Hittade även en domkraft så livet lekte.
I bara farten så blev det lite glykol också, klåsickans besvärligt när man kommer nån kilometer sen så kokar bilen eller då får man ingen värme.

Nu är det bara motorvärmaren som jag hållit på i 3 år för att få in, men skam den som ger sig.
I samma veva blir det vintertermostat också, jag måste ha en sommartermostat för att kunna hålla växelådsoljan något sånär tempererad.
Livet11