Livet18

Halke te sylten
Vem uppfann dagen efter ?

Lördag Före 2005-10-10
Jodu livet lekte inte med herr Lindholm på lördag morgon inte, dagen efter 'vägmötet'.
Då ringde dottern runt 1-tiden och skulle meddela att det var TV och mat uppe hos 'husbyggarsonen' i Kramfors.
Telefonen i sovrummet är en gamal dialog eller nåt sånt och den hävde ur sej dä dän kunde och dä kunde den, häva ur sej.
Jag var brydd om hela kåken höll på att rasa ihop, det skramla och skaka, men efter nån 6-7 signaler (hon kan vara uthållig hon, tjurig skulle man kunna säga) så gick det upp för mej att kåken stog kvar, det var nåt annat.
Jag började känna igen o-ljudet, letade åt huvudet, satt det längst fram och kröp mot ljudet.
Hallå, sa jag, inte ett ljud!! hallå sa jag igen, inte ett svar, då kom jag på att jag fick inte ut ljudet ur munhålan, tungan o stämbanden hade torkat ihop, väldans genant, speciellt då man skall prata.
Ja hur det var så fick jag igång resurserna och i det skick jag var så kunde jag inte protestera någe verkningsfullt, så det blev 'uhu', TV o mat i K-fors.

På torsdan meddelades om att jag var 'barnvakt' på fredag, då 'nybyggarna' skulle till S-vall o köpa TV-proshektor med 2 å en halv meter duk, åsså 'surrä runt ljud'.
På fredag mitt på dan så for jag upp för att..... milde himmel va ä unga nånstans ???
Fick ju lov att ringa till 'ägarna' och fråga vart dom fanns nånstans, å det fanns dom, nånstans.
Å det där med att hämta barn på dagis och spec. då man inte riktigt vet vart skolorna ligger, kan ju vara lite klurit, men Kramfors är inte så stort, så efter några huskroppar och nån 5-6 dörrar så hittade jag äldsten, 8:a åringen, jag tänkte att han hittar nog åt 'lillsyrran'.
Å det gjorde han, den är inte så stor den där stan.
Så for vi hem, ja över några leksaksaffärer...... båda två.
Vi vart till slut lite hungriga, men inte hitta jag nån mat inte, nå mjöl å vinflasker, så det blev pannkaka av alltihop.
Å de var nog första gången dom barna ätit mjöl, vatten å lite salt ur en stekpanna på det viset.
Jag brukar vända pannkakorna genom att kasta upp dom, då plättvändarn oftast fastnar i pannkakan eller då är den av plast, så tjock att man inte har en tjans att få den under.
Pojken såg ju detta och skulle han också.
Tur att golvet var rent då vi starta.
Dom åt 'uppslängd å nerdimpä' pannkaka så blommen tog eld!
Jo det är sant, 'pyromanen' o lillsyrran tände ju ett ljus, fint på matbordet, som mamma gör (vi hade börjat få dom flesta pannkisarna upp på bordet tillslut, det var lite bökigt att äta på golvet framför spisen där kocken gick å trampa, trampad på läppen under ätningen är ju inte det bästa, å halka på sylten eller gå med en pannkaksbit under strumpen är ju heller ingen upplevelse man skryter med direkt)
Det var lite trångt där jäntan skulle äta så hon knuffa blommorna in på bordet över....... just det, ljuset.
Det började lukta bränd kabel, så jag för runt och 'sniffa' kortslutning, den kom från matbordet, inte såg jag ljuset inte det var ju täkt av blommor, men så gav en blomma upp o ramla ner, så var den kabelbranden avklarad.
Framåt 5-tiden börja jag bli lite orolig, vägmötet börja 6 och man behöver ju lite 'för-planeringstid', så jag måste ringa o höra var dom höll hus nånstans.
Dom skulle inte hinna hem förrän 6-tiden, VAAaa, jag 'slängde' in unga, panka, o leksaksaffärn i bilen, meddela sonen att han får hämta sina ägandes barn i Ramvik, spara ju 20-minuter ju.
Jänta tappa en vant, men det gick bra ändå tyckte hon, då hon ju hade en panka i den andra.
Ja tryckte ner jäntan i baksäte, bredvid popcorn grejen och det jag handlat veckan före, hade inte hunnit få ut det.
Å så satt hon tills jag plockade ut hon igen, hon var väl osäker på vilket hon var mest rädd om, pannkakan eller vanten.
Så kom ägarna till barna, vägmöte ;o)) å sen ringde telefon ¤%&(#".

Jo jag piggna till efter lite kaffe o några samtal, Blender i Ö_vik JUu ;o)
Livet20