Livet12
Förnedringen
eller födelsepresenter i förtid

Då 'tandis' skulle ner till 'Arabien' veckan efter påsk, så tog han tillfället i akt till förtida 'födelsedagspresentsutdeling' (avhända) sej några presenter av tyckte han presentabelt presentationsvärde för presentgivning till ett presentabelt presentmottagarbarn.

Brylcreme, näshårsklippare, en bok om gubbsjuka !!!!!!

Förmodar att Brylcremen skall vara en liten fin vink om att använda mössa när det är kallt ute.
tja den räcker nog ett bar tag till alla fyra stråna.

Näshårs... luggare.
Där kan jag bara säga till 'tandis' "andra får beskriva hur ont det gör.

Bok om Gubbsjuka.
!!!!! Tjaaa den är nog inte vad man tror.
Där påstår Jan Myrdal: att man till skillnad från i unga år då man bara han pinka initsialerna i snön, att nu kan man även klara av sirligheterna i bokstäverna, nåt med prostatacanser o tryckminskining att göra.

Fylleriet

Är man så dum att man fyller mitt i veckan får man skylla sej själv, helger passar bättre, med barn boendes från Spanien och uppåt.
Så när fyller man, före eller efter???
'Efter' , kolliderar med Nälden och Sandviken så det bedöms klart olämpligt
'Före' , kolliderar med sista April Jannez på Parkaden!!! Aldrig i livet.
  Samt Blender på Aveny ??? De kan väl vara acceptabelt nåt får man väl offra för kakornas skull.
Så det fick bli på Lördag, Söndag o Tisdag, Lördag för barnen, söndag för barnbarnen o tisdag för resten.
Men om 'mottagningen' börjar runt mitt på dan så borde väl dom 'mottagna' ha lessnat runt e.m. och absolut till kvällningen så ringverket ställdes på f.m med en liten förhoppning på Aveny
Men inte då, framåt e.m. anlände arvingarna och för att lugna ner far lite grand så överlämnades 4.0 Mega Pixles med det fonetiska uttalet [mju] , förmodligen vart det glasstårta efter överräckningarna.
Sen anbefalldes uppsittning i bilarna och då gav jag nästan upp, en 'sittning' kan nog inte kortas till under 1,5 timmar utam hjälp av typ: benbrott, men skam den som ger sig.
Vid påfarten till E4 så påpekade jag om vänstersväng mot Hornöberget, men icke sa Nicke den fick stå orörd den svängen,!!! mhm.................... Murberget där hölls ju bröllopsmiddan, då gav jag upp Aveny.
Men Härnösand passerades, aha stället ungef. 30 minuter utanför Gullfibers fabriken, direkt efter bron där man brukar äta julbord.
Mjau vi närmar oss Svall men !!!??? njae
Men Torsboda passerades i gott tempo !!?? mhm !!?? två fd. MittHögskolare + en som jobbat i stan + en som likt som mej handlar på CO ... då satt hjärncellerna igång igen, en pizza o en pilsner 35minuter och redan i stan Japp Blender 'here we come'
Njae dom där 35 minuterna dom '10 dubblades'.
Först vart det bowling, det där med stora bollarna där man skall försöka få ur dom flesta fingrarna ur klotet samtidigt som det lämnar handen, jo jo finger räkning skedde vi upprepade tillfällen under kvällen.
Det kluriga var att sikta så att man kunde få bollen att komma bakom 'klumparna', men jag kom på att om man siktade mycket på sidan så rullade bollen fint i sidorännan förbi alla vad det nu heter.
Poängtavlan o jag hade väl inte samma åsikt där.
Sen skulle vi titta på brandbilar i brandstation men dom hade utrymmt för länge sedan och bara brandchefen stod kvar och kontrollerade.
Nu vart jag lite 'svång' dom hade bord och det lukta mat, en 'kapprriscjåsa' och en pilsner sen.....
Men Nicke har sagt det där 'icke' förut, alkoholhaltigt men ingen 'kapprriscjåsa', fick reda på efteråt att det kallas 'fördrink'
Nu börja jag bli lite stött i kanten, ett jäkla rännandes runt stan för å få sej en 'kappriiåsa' å en pilsner, och dessutom hade jag lite ont i benen sen i torsdags då jag ränt nerifrån kajen och upp till mitthögskolan på under timmen åsså var ju klockan runt 7.
Sen bar det iväg till mittemot den gamla biografen som jag tror var först med flera biosalar till samma projektorrum eller runt hörnet runt Oscars.
Förmodligen var det Knaust bakficka då det hette nåt i stil med 'Il Baron' och Knaust var ju 'träbaronernas' tillhåll, inte faen hadde dom nån pizza inte.
Då den som servera fråga om det skulle vara kolsyrat vatten eller vanligt vatten till vinet då 'drog jag öra åt mej' och prova att spreta ut med lillfingret (rörligheten kan ju vara nedsatt nu på ålderns höst).
Så serverades det en bit, förmodligen skuren ur en vetelängd åt oss var, samt nåt fast grönt och nåt flytande grönt förmodligen att doppa vetebullen i.
Fisk fanns, men det gick inte att byta vad det var, mot vanliga 'kokpärer' , kompositionen gick inte att ändra på !!!, så nu skulle man få äta med öra och jag som inte ens fatta dom här gamla kompositörerna.
Så det fick bli en 'ulltott' med såna här stekta smålökar och stekt 'pärstammpa' hoptryckt som en skuren bit ur en vetebulle.
Jag har lite svårt för 'långhårsmaten', men jag måste säga att 'kompositören' hade lyckats att 'komposionera' sina komposioner.
Som kronan på verket, efterätten vart nåt i stil med halvflytande 'knölig Magnum' i en ätbar form och ett choklad-kola segel nertryck.
Inte behöver man nåt Aveny efter detta inte, så runt 11 tiden vändes kylaren norrut och fem nöjda och 'dästa' personer anträdde återfärden.