Livet11
Sidenkallingarna
Till påskhelgen hade vi Jag, Kalle o Tandis inhandlat sidenkallingar, kompisen 'sidenpyjamas' skulle ju komma upp på besök och det gäller att vara 'glatt'.
Vi rusade runt i affärer efter blanktygsunderkläder', skurmoppar, lakan o påsklijor.
Vi va så vackra sååå, som tur var så fick ingen se det.
Husvagn fick sej en duvning av avfettningsmedel o högtryckstvätt, både inne o ute samt oseanväteröktes för säkerhets skull, t.o.m. diskbänken syntes.
Jag kan ju bara säga som så, att nu har vi några oanvända sidenkallingar över.
Husvagnsstädningen var väl inte så mycket att bråka om, den höll sej bara från onsdag till ungefär 17.30 på torsdagkväll, städning har tydligen kort livslängd.
Städning var iof.s. inte onödig, för det enda sättet att bli ren, sen man har legat under nåt 'gammmmvrak' är att hålla på och gnugga o gnida och då kan man ju lika gärna 'göra 2 flugor på smällen'.
Ingrodd diesel kan vara lite jobbigt att få bort men skall man ut och 'svinga' flickorna med vita linnen o sånt så blir man väl inte så populär om man lämnar allt för stora fläckar, spec. på det ljusa.
På torsdan ner till Aveny var det bråttom som vanligt, jag började extra tidigt men alltid blir det nåt strul.
Förra gången upp till Hullsta så skulle jag först upp till K-fors och hjälpa sonen där att göra matrummet färdigt, han håller ju på att bygga nytt utanpå.
Jag packa in ett vitrinskåp i husvagn, pumpa 'pyspunkan' och for uppåt runt 2-tiden, men antingen pumpa jag dåligt eller då 'pös' det extra för jag fick jag naturligtvis punka på husvagn, (gud va ett tras-däck kan trassla in sej i länkarmarna som tur var hade jag ett 'koben' med så jag kunde spetta o bända bort slimsorna) kl var 3, så 'gummijökarn' hade öppet, en tusing och en timma så var jag igång igen.
Vi lade nytt golv och tapetsera och när kl var runt ½8 så rusa jag in i duschen och tog en sån där 3l / mil resa till Hullsta.
Nu skulle sotarn komma och i bara farten så tog han båda kåkarna så jag skulle slippa bli väkt runt 10-tiden någe mer i år.
Och i allt stress, jag skulle ju ner i tid till Clas Ohlssons, påskhelger kan ha mysko öppningstider och så var det 'bjudning', så hade jag glömt att fylla en ny gasoltub, jag vaknade runt 7 på morgon med att pumpen skrek, vinter o utan värme !!!!! jo det går det också men den här gången så glömde jag inte att stoppa in kläderna under täcket, det är 'uppfriskande' att ta på sej halvfrusna kläder.

Livet13