Partytältet, överlevande berättar 030623

Trottoar certifikatet

Stöckkhålm den 20/9 vart vi (n' Kalle å Jag) uttagna att fotvandra i Sth.
När solen stod drygt som högst, forslades vi ut till förorten och ställdes på en parkeringsplats av vår nattvärdinna (vi hade 'kommit för tidigt' och det är tydligen inte populärt nånstans så det blev till försöka hålla ut på tiden)
Där fördes (drevs) vi med lugna men pådrivande ord framåt mot dessa förrädiska kanter, sk. Trottoarkanter.
Första mötet höll på att sluta i rena fördärvet med stötta knän och intrasslade väskor, resväskor, vi skulle nämligen få vår trottoarundervisning samtidigt med färdsel.
Drevkarlen (kvinnan) svor, drog, föste och piskade oss runt området så att vi skulle få vänja oss med dessa 'trottoarkanter', lite i mer avslappad miljö än inne i det centralaste av trottoarområden.
När drivningen pågått några varv ansåg hon (Drevkarlen ) att vi drivits tillräckligt och att vi nu var så pass drivna att vi var färdig drevade, att vi kunde avancera mot andra människor.
Helt plötsligt antogs fortskaffningsmedel med hårdgjorda hjul vara i antågande och det där att anpassa mot andra människor i stillsam takt var som bortblåst i vår handledares tankebanor.
Vi slets upp i stående ställning (p.g.a. fallrisken så tränades vi först i krypande och hukande ställning därav dom stötta knäna) och piskades in i människohjorden i en fart som gjorde att håret stod rakt bakåt både av farten och rädslan.
Vi avancerade raskt över det ena hindret efter det andra för att till slut komma till en trappa, då slog det mej att fasligt vad likt trottoarkant staplade på varandra en trappa är eller var det tvärsom!, då stöp jag, men tur i oturen så såg inte 'handlederskan' detta så det vart inget poängavdrag.
Men raskt upp för dom staplade trottoarkanterna då mötte nästa hinder i form av grindar som vaktades av människa i bur, efter konversation och erläggande av liten muta så erhölls 'passersedel'.
Men nu hade vi inte kommit för tidigt, så vi hann fundera lite och det blev till att gå tillbaka till 'konversaten' och konversonera lite till och med ruskande huvud byttes vår 60 kronors passersedel mot 80kronors som räckte i ett dygn och som hade magnetslinga (vi är förmodligen dom första som lyckats byta, sannolikt p.g.a. att dom ledsna på våra!!!! och gav upp)
Efter snabbinstruktion föstes vi ombord, här var det inte tal om 'kafferast i bregottfabriken' inte !!!!!
I 17 minuter skulle vi vistas i detta .... Vad det nu var för nåt.
Jag försökte konversera närmast stående om dom väntade strapatserna men rönte ingen större framgång i mina konversoneringar, så dom konversoneringationerna var värdelösa.
När vi anlände till C så var nästa äventyr 'rörlig trappa' sk. Rulltrappa.
Här fick jag på truten av handledaren "stå till höger gå till vänster drullputte" , vadå stå? Jag brukar stå lite både här och där och tydligen även då det är olämpligt.
Tillslut efter lite trasslande så uppstod vi under solens skimrande strålar, då dök ännu ett problem upp, rörelsehastighet, nu gällde det att röra sej snabbt för stannade man upp kostade det 30:- i timmen, stod det på en apparat avsedd att regleras med 5 kronor!!! (på 10 min hinner man nog mest bara att springa mellan bilen o 5kronorsspringan).
Vid det här laget hade vi nu fått sån pass vana och självförtroende så vi klarade dom flesta trottoarerna spec. dom breda där kände jag mej riktigt säker, egentligen hade vi inget val, för nu hade handledaren börjat fått ett bistert uttryck i ansiktet och gick minst 3 steg på sidan eller bakom oss.
Trafikljus, där fick vi bara träna 2 ggr den första gången då fick vi vänta på 'grön gubbe' vi ansågs inte vara tillräckligt snabba ??? 2:a gången ansågs vi ha sån fart (handlederskan låg klart efter nu) att vi skulle komma över ändå.
Men tänk om det skulle slå över från rött till grönt då man var mitt på, då skulle man nog ligga där alldeles 'flat' av förvåning.
Alla dom här fotvandringarna o förflyttningarna var avsedda för att jag skulle lyckas möta sonen, 30åringen, (yngsten är född först!!) för vidare färd mot födelsedagskalas och detta lyckades vid 'Hötorget',(inte kalaset utan att träffas) vid konserthuset och där lyckades jag även att pruta så pass vid blommhandel att jag måste säga stopp, för blomsterhandlarn lassade bara på mer rosor så länge jag såg tveksam ut, jag riskerade 'bärproblem', rätt så ovanligt åtminstone för 50 spänn ;o).
Födelsedagspresent och middag utbyttes utan minsta problem.
Utfärdande av Trottoar-certifikat förväntas ske.