Trottoar-certifikatet 030922

Hur man 'golvar' barnbarn

Experiment utfört 031209 ungefär.

Skit enkelt, men man måste ju ha ett golv såklart.
Kramfors sonen bygger ut nytt IGEN.
Eller på moderniska 'dockar' med den gamla.
Så nu gällde det golvläggning altså, att försöka 'spita ner' värmeslangen i därför avsedd ränna i alu-plåt, för att sen täcka över det hela med skiva av spån.
Det yngsta barnbarnet (2:åring av hon-kön) var lite snorig så hon fick inte vara på lekis eller vad det heter.
Och när klockan blev strax före 3 så närmade sej den kritiska punkten när man måste fråga sej 'lägga golv - passa barn' ????
Objectets mor påpekade nämligen att hon hade ett jobb att gå till !?!?! Mhm jaha (skall beskriva frågande far samt farfar).
???!!!???!!!Tja det är ju värt ett försök i alla fall.
Så Objectets mor kom ut med påklätt Object, Igor, 'lälla' samt stolen.
Vi hade rätt lämpligt lyckats få på 2 skivor, så barnbarnet placerades i första hörnet, där vi hunnit lägga 2 skivor, och bredden 120cm (drygt metern alltså) sittandes på 'sin' stol, 'lälla' hängandes i säkert bett i nappen med minst 2 av 6 tänder samt Igor instoppad i munderingen.
Mamman såg lit misstänksam ut så jag 'tryckte upp' en bock mot barnbarnet så att det inte skulle altför snabb kunna ruscha över kanten och sila ner mellan golvåsarna, värmeslangen och plåtslimsorna ner på källargolvet.
Det var ju lite bökigt att ha sej ner sen värmeplåtarna lagts ut och att klättra uppför 'farliga-stegen' med 'nyramlat' och förmodligen rätt så ilsket barnbarn ('lälla' har väl försvunnit) kan ha sina besvärligheter, så bättre att stämma i ån än att..... klättra i stege.
Där satt hon tyst förundrande, intryckt i hörnet mellan bocken (70cm) och väggen.
Tja 50 är ju inte så dåligt ändå, Bilbarnstolarna är ju ändå trängre och där sitter dom fastspända (så försök inte med nåt baktal här inte).
Innan 'lälla' hade mist sin kraft så hade vi fått på ett par skivor till så utrymmet ökade och tänk från 50 till 100 är ju lite dryg dubbelt upp.
Med allehanda lämpliga som olämpliga medel (farfar förslog att om hon var lugn i en kvart till så skulle vi gå på porrklubb eller sånt) så lyckades vi att pressa nån halvtimme, men nu var hon definitivt less, nu skulle hon se TV.
?!??!??!??!??!??????????????????
Då förslog pappa till Objectet att "vi får väl lägga av"
Men skam den som ger sej "vi tar ut TV:n" sa jag och motiverade med att "så här blir det ju varannan vecka"
In och leta 10 meter kabel montera på ändarna, dra kabeln genom dörrar o fönster ut till 'nybygget', ut med TV:n, leta åt kanalen och vips så hade vi fått en liten respit till :o)
Kl 4 skulle 6:åringen hämtas och han är inte go att tas med direkt efter, vadet nu heter han är på.
Men han hade 'positiviserats' under hemfärden med att 'det finns TV i nybygget', så direkt han klev ur bilen så rusa han in i bygget och leta TV:n
6:åringar är ju lite mer svårflörtade än 2:åringar, dom kan ju ibland vara nöjda med att sitta o bita på en elkabel eller svälja 1:kronor.
Så det blev till att flytta TV:n till lite olämpligare plats, där fanns inte ens värmeslang mellan golvåsarna, men vi 'dämde upp' med lite elkabel, plank och skivor (beräknad forserings-tid mellan 1-3 sek för 6:åringen, inte före sin 3:årsdag för 2;åringen)
Tålamodet stod sej i ungefär en kvart hos 6:åringen och det kan man nog räkna som ett bra resultat, men han var då bara kissnödig den här gången.
2:åringen är mest nöjd med att vistas i närheten av 6:åringen då det ju ofta händer nåt, (nån hästsko kan ju ramla ner från himlen, eller då blir hon helt enkelt nertrampad i golvtiljorna, med avsevärd ljudhöjning som resultat).
Nästa kvart så hade magen gett sej tillkänna för 6:åringen, så det var bara att försöka med dricka och en burk pepparkakor samtidigt så hade det börjat bli lite kallt så 'värmeBjörn'(9kw) baxades upp mot nya TV rummet som inramades med skivor för att hålla värmen kvar.
Nu började det hetta till, värmen steg i TV rummet (utrymmet mellan 'rathögen' TV:n och skivorna) så att 6:åringen måste ta av sej i T-skort och 2:åringen släppte ut Igor samt blev kissnödig.
Så här höll det på i nån timma 2:åringen kissnödig, Igor på rymmen och 6:åringen satt framför 'värmebjörn' och skulle se om han kunde få järnspännena på byxorna att bli så heta att byxorna tog eld, allt i en ojämn ordning.
När 2:åringen vänjt sig med oljudet (vuxna som sparkar o stampar på skivorna, elsågar som kapar och gipsmaskiner som 'pruppar' ???? när dom släpper skruven) eller om det började bli ointressant, så ville hon ju utforska lite större ytor än dom närmast TV:n, drickat, pepparkakorna o 'rathögen'.
Så hon började att pocka på om att ledas utför o uppför landgången ut, ibland medförandes Igor ibland inte (6:åringen hade ju börjat att flyga runt på ställningen utanför han).
Men det funkade rätt så bra, för var 3:e skiva så skulle jag ut och kapa, det tog ju lite tid på landgången, för ibland så kom inte Igor med, och då var det ju bara att vänd och hämta eländet, men det blev ju nån skiva emellanåt också så helt resultatlöst var det inte.
6:åringen skulle ju ha sin ranson av förmaningar om lämpligt färdsätt på ställningen och att "du kan väl åtminstone ta på dej vantar" eller "hoppa inte på brädan den kan gå sönder" med svaret "Nähä titta då" 'hopp hopp' "åjdå".
Vid den åldern tål man tydligen dubbla 'egenlängden' i gravitationsriktningen, Ahmmum jag är 176 !!!! 3 å fämti !!!!! men jag är ju inte 6:år så det gäller inte äldre.
Kl 8 var golvet lagt, slut på dricka, slut i pepparkaksburken, barna skitig, 2:åringen klagade lite matt på att dynan hon börjat svimma på, var blöt, Igor kunde inte sova då, han hade tydligen hittat hem igen.
In i gamkåken igen, genade vi genom fönstret, den vägen hade ju blivit 'upptrampad' av all kissning eller tog vi 'farliga stegen'.

JAa ett jädrans besvär för att golva barnbarn, men vad kan inte en gamal gubbe hitta på för besvärligheter bara för att vara besvärlig.